Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 13 januari 2015

Hållbar utveckling + Teknik = SANT, lektionsbank att söka i

Håll Sverige Rent har en lättanvänd Exempelsamling på temat Hållbar utveckling, där du kan söka på årskurs och ämne. Jag har såklart sökt på "Teknik" och för förskolan fastnade jag för Fånga energin i vattnet - bygg ett vattenhjul . Beskrivning, lärarhandledning och frågor att jobba vidare med finns att ladda ner som en PDF. Denna uppgift kan användas till äldre barn också. Det finns mer att hämta för alla åldrar från F till Gy, och man kan även hitta bra tips för andra ämnen än Teknik.


Bild från exempelsamling, Håll Sverige Rent, www.hsr.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar