Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 10 februari 2015

Arkitektur och hus - kul för stora och små!

Arkitektur är ett teknikområde som intresserar och fascinerar många, stora som små. Under våra första år bygger vi kojor och legohus, och när vi är lite äldre surfar vi kanske på Hemnet, snickrar på sommarstugan eller drömmer om att få bygga ett egendesignat hus. Är arkitektur och hus i undervisningen något som du skulle vilja veta mer om, så kommer här ett tips på en blogg på temat; http://www.arkitekturpedagogen.se/

Förutom bloggen med dess inlägg finns en flik med tips på lektionsupplägg, här finns tips för alla åldrar, även om merparten är riktade mot 4-9 och gymnasiet. Ett exempel hämtat därifrån är materialet "Utan spaning ingen aning" som består av flera teman. Exemplet nedan handlar om tak, Här kan man hitta inspiration till att jobba med alla de fem förmågor som ska utvecklas genom undervisningen i teknik. I det här exemplet kan förmågan att "identifiera och analysera tekniska lösningar utifrån ändamålsenlighet och funktion" lyftas fram. Kul, eller hur? Vi har ju alla en relation till hus!


Bild från http://www.varmlandsmuseum.se/1/1.0.1.0/341/Utan%20spaning_lag.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar