Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 5 februari 2015

Nationell forksarskola i naturvetenskapernas och teknikens didaktik


19 forskarutbildningsplatser till Nationella forskarskolan i naturvetenskapernas och teknikens didaktik (FontD). Sista ansökningsdatum 2015-03-15. http://www.isv.liu.se/fontd/lic-fontd3?l=sv
 
 

Vad är Forskarskolan Lic-FontD3?

Licentiand-Forskarskola i Naturvetenskapernas och Teknikens Didaktik

Det övergripande syftet med forskarskolan är att erbjuda en forskarutbildning av hög kvalitet som kan utgöra ett nav för kunskapsutveckling som bidrar till utvecklingen av skola och förskolan. Forskarskolan erbjuder lärare upp till och med gymnasiet och förskollärare möjlighet att delta i utbildning på forskarnivå, så att de inom en sammanlagd tid av högst fyra år på 50% ska kunna uppnå en licentiatexamen.
Forskarskolans målsättning är att bidra till att bygga upp skolans och förskolans kunskapsbas så att antalet lärare med utbildning på forskarnivå ökar.
Forskarskolan erbjuder en högkvalitativ forskarutbildning till filosofie licentiatexamen inom naturvetenskapernas och teknikens didaktik. Doktoranderna kommer att bedriva sin forskarutbildning på halvtid och arbeta i skolverksamheten halvtid. Detta skapar unika möjligheter till forskningsprojekt med nära anknytning till skolverksamheten.
 
Mer information i länken i början av inlägget!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar