Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 2 februari 2015

Burken Berta och flaskan Frans - en saga om pant

http://www.hsr.se/sites/default/files/pantsagan.pdf


Vad händer egentligen med burkarna och flaskorna när man stoppar in dem i pantmaskinen i affären? I den nyskrivna sagan Burken Berta och flaskan Frans - en saga om pant från Håll Sverige Rent får du reda på det. I sagan får du följa Burken Berta och Flaskan Frans på resan från förbrukad burk och flaska till nya förpackningar. Sagan är skriven för förskola och åk F-2. Förutom berättelsen finns också lite faktatext och diskussionsfrågor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar