Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 20 februari 2015

Pappas appar

Har du upptäckt Pappas appar? En bra sida om du vill ha hjälp att hitta lämpliga appar till dina elever och ditt ämne. Förutom fördelen med att just kunna söka på ämne och åldersgrupp, så är varje app testad och recenserad. Pappas appars policy är att  "endast rekommendera barnvänliga appar utan reklam från tredje part och in-app purchase."

Efter en snabb sökning på "Naturvetenskap och teknik" och "5 år" så fastnade jag för appen "Hoopa City", du hittar recensionen här. Hoppa city är ett spel där du ska bygga upp en stad. Från början är det helt tomt och du fyller på med t.ex. vägar, hus, järnvägar och lekplatser.

Hoppas du kan hitta något som passar i din undervisning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar