Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 25 februari 2015

Varför vaknar inte nallen? En saga om batterier.

Håll Sverige Rent bjuder på en saga om hur man tar hand om gamla batterier: http://www.batteriskolan.se/forskolan/


Bild från http://www.batteriskolan.se/forskolan/Lär er mer om batterier och återvinning på ett lekfullt och roligt sätt genom sagan ”Varför vaknar inte Nallen?”. Sagan har tre kapitel med ett uppdrag till barnen efter varje kapitel. Använd gärna en handdocka för att genom denna prata med barnen om de olika uppdragen.

När ni har gått igenom hela materialet kan ni enkelt skicka efter ett diplom till klassrummet så att ni kan visa vilka fina miljöhjältar ni är.

Bild från http://www.batteriskolan.se/forskolan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar