Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 18 maj 2015

LRF inbjuder till bondgårdsbesök!

Här kommer en inbjudan från LRF med möjlighet att komma på studiebesök på en bondgård. Läs mer här nedanför. I samband med den här inbjudan vill jag också tipsa om ett arbetsmaterial i Teknik: Mjölkens väg som är en del av undervisningsmaterialet Teknik tillsammans.


LRF bedriver sedan en lång tid en verksamhet kallad LRF Skolkontakt. Syftet är att öka intresset för landsbygden och sprida information om hur maten produceras.

Vi erbjuder 

·         Studiebesök på gård.

·         Elevmaterial med färdiga teman om bondens arbete för årskurserna F-6 www.bondeniskolan.se   

Inbjudan!

Under hösten 2015 kommer LRF skolkontakt att ordna bondgårdsbesök för mellanstadie-klasser i Norrköpings kommun! Bondgårdsbesöket kommer att ordnas på Ringstad Gård den 2/9-2015. Varje klass tillbringar en halv dag på bondgården. Klasserna delas in i grupper och visas runt på olika stationer på gården. T.ex.

* Djuren på gården

* Lantbruksmaskiner

* Vad man odlar på åkrarna

* Vår mat

* Vår miljö

Vid en station pratar vi om maten och äter hamburgare som vi bjuder på!

Transport till bondgården genom Östgötatrafiken buss 410 (hållplats Ringstad) .Skicka gärna en intresseanmälan redan nu, men senast den 5/6 2015. Vi bara kan ta emot ett visst antal klasser! Först till kvarn gäller.. Vi kommer att ta kontakt med alla som skickat en intresseanmälan. Ni kommer då att få mera information ang. tider på besöksgården o.s.v.

Maila din intresseanmälan (se nedan vad den ska innehålla) till: evaaxelsson8@gmail.com
Intresseanmälan till Bondgårdsbesök!!

Skolans namn:             
Skolans adress:
Kontaktperson:
Telefonnummer:                                        nås säkrast:
e-mail-adress:

                   antal klasser:                            antal elever:
årskurs 4  
årskurs 5  
årskurs 6  

Övriga upplysningar ex.matallergi:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar