Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 8 september 2015

Energifallets högstadiesatsning - ta med dina elever ut i verkligheten

Energifallet (Naturskyddsföreningen) har tillsammans med IKEA tagit fram ett koncept som riktar sig till högstadieelever:
 
I Energifallets högstadiespecial får eleverna möjlighet att utforska och praktisera kunskaper kring hållbar utveckling genom Energifallets övningar i kombination med ett specialutformat studiebesök på IKEA. Lärare och elever arbetar enligt föreslaget arbetsupplägg (pdf) med Energifallets övningar med särskilt fokus på energi, hållbar livsstil, naturresurser, livscykelperspektiv, samt ansvarsfull produktion och handel.

 

I arbetsupplägget finns kopplingar till olika ämnen och beskrivna mål för de olika delarna. Materialet är ämnesövergripande och de flesta ämnen finns med, däribland Teknik, Fysik, Kemi och Biologi. 
http://www.naturskyddsforeningen.se/skola/energifallet/energifallets-hogstadiespecial


Energifallet erbjuder även andra övningar och uppgifter för alla skolåldrar:
Energifallet.se hittar du 37 övningar för grundskolan som kopplar elevernas vardag och livsstil till energi, klimatpåverkan och hållbar utveckling. För varje övning beskrivs läroplansmål och vilka förmågor som tränas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar