Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 3 september 2015

Bilder från lärarträffen med Teknikspanarna

Förra veckan samlades ett 20-tal teknikintresserade lärare för en eftermiddag med inspiration från Teknikföretagen och Teknikspanarna. Emma Sabel berättade om två teknikmaterial som är framtagna för att passa till kursplanen i teknik. Dessa material kan du hitta här:
http://teknikspanarna.se/ (passar bäst för årskurs 4-6)
http://problemlosarna.nu/ (passar bäst för årskurs 7-9)
 
 
 

Alla deltagare fick prova på en elevuppgift. Här gällde det att placera prylar i tidsordning. Vi fick också tips om hur övningen kan varieras, tex genom att ha ett JA-hörn och ett NEJ-hörn och placera prylarna utifrån olika frågor, som "Går den att återvinna?" eller "Är den nödvändig?".Teknikspanarna utgår från Produktutvecklingscykeln.


Exempel på övning från materialet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar