Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 4 september 2015

Teknikbedömning är ett minfält

"Teknik är svårare att bedöma än andra ämnen. Dels för att det är ett brett ämne, dels för att kunskaps­kraven är svårtolkade. Det behövs mer kunskap om vad till exempel ett väl utvecklat resonemang innebär." (Från tidningen Origo 2015 09 01)

Läs mer om vad läraren och forskaren Eva Hartell anser om teknik och bedömning i den här artikeln: 'Teknikbedömning är ett minfält' | Lärarnas Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar