Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 29 september 2015

Future City - teknik och samhällsplanering

Future City vänder sig till elever i år 6-9. Future City handlar om teknik och samhällsplanering och är i grunden en tävling, men du kan givetvis också bara använda material i din egen undervisning. Future City kan du koppla ihop med olika delar av innehållet i kursplanen för teknik, tex området tekniska system, som en del lärare tycker kan vara en utmaning. Dessutom handlar materialet om hållbar utveckling, entreprenörskap, konstruktion, och du kan också koppla ihop teknikämnet med andra ämnen som tex bild. Läs mer om upplägget och innehållet här: http://futurecity.nu/tavlingen/

Det finns olika kategorier att tävla i; modell, uppsats och Minecraft. I materialet ingår också lektioner och lärarhandledning, webbinar m.m.

Sista anmälningsdag för att vara med i tävlingen är den 22/10.


En av tävlingsuppgifterna är att bygga en modell av sin framtidsstad. Här är Sandeplansskolans modell från 2014.
Bild från: http://www.mynewsdesk.com/se/future-city/images

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar