Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 31 augusti 2015

Vi hjälper er med deltagaravgiften till "Tekniken i skolan"

Idag har följande erbjudande skickats ut till skolledare i förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Norrköpings kommun:


Norrköpings kommun vill uppmuntra lärare i kommunen att vara med på rikskonferensen ”Tekniken i skolan” som hålls här i Norrköping 12-13 oktober genom att hjälpa till med deltagaravgiften. ”Tekniken i skolan” anordnas av CETIS (Centrum för tekniken i skolan) och riktar sig till pedagoger i alla skolformer, från förskola till gymnasium. Konferensen breda program passar både dig som undervisat ett tag och vill utveckla dig, samt dig som känner dig lite osäker på teknikämnet och vill ha inspiration till att komma igång med teknikundervisningen. Hela programmet kan du läsa här: http://www.liu.se/cetis/konferenser/documents-tis-2015/program-tis-2015.pdf Programmet och övrig information har också skickats ut av CETIS till alla skolor.

För att fler lärare från Norrköpings kommun ska kunna delta så vill utbildningskontoret hjälpa till med anmälningsavgiften. Att gå flera stycken från samma skola tror vi är bra, så om din skola anmäler två deltagare så betalar utbildningskontoret avgiften för den ena (det gäller både om ni vill vara med en eller båda konferensdagarna). Vi vet att teknikämnet ibland hamnar i skymundan, och nu har du som rektor möjlighet att lyfta ämnet på din skola/förskola. Konferensen väntas få 800 besökare, och självklart vill vi att så många pedagoger som möjligt från Norrköping syns bland deltagarna. Under dessa dagar kommer forskare, lärarutbildare, pedagoger m.fl. som arbetar med teknik i skolan att träffas och dela erfarenheter.

Anmäler du tre pedagoger från din enhet kan också du som skolledare anmäla dig helt kostnadsfritt. Mer om detta erbjudande samt övrig information om konferensen hittar du här: http://www.liu.se/cetis/konferenser/rikskonferens-2015.shtml

Satsningen vänder sig till förskola, grundskola och gymnasieskola. Antalet platser är begränsat (35 st), så ”först till kvarn” gäller. Rektor/skolledare anmäler sitt intresse genom att skicka ett mail till Sara Westling (sara.westling@edu.norrkoping.se) och finns det platser kvar så skickas det då ut information om hur vi går till väga med betalningen. Vid frågor går det bra att höra av sig till Sara Westling (se ovan) eller Lotta Nordlöf (charlotta.nordlof@edu.norrkoping.se).

http://www.liu.se/cetis/konferenser/documents-tis-2015/program-tis-2015.pdf

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar