Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 23 oktober 2015

Datalogiskt tänkande åk 2-9 och gymnasiet

  Teknik är inte programmering, men programmering är teknik - så tycker jag! Datalogiskt tänkande och programmering kan faktiskt användas mer eller mindre i alla ämnen. Vill du veta mer om vad det är? Kanske vill du vara med i Bävertävlingen och jobba med datalogiskt tänkande med din klass? Här kommer information från Lärande IKT: 

  Är du intresserad av att genomföra Bävertävlingen i din klass, åk 2-9 och gymnasiet? Se info här http://info.bebras.se/?page_id=12 

  Måndagen den 2 november kommer Fredrik Heintz från Linköpings universitet och pratar om Bävertävlingen och datalogiskt tänkande. Vi är i Pronovahuset, S:t Persgatan 19, konferensrum Modemet till vänster om receptionen på entreplanet.

  Tid 14.30-17.00. Medtag egen dator då det blir praktiska övningar.

  Anmälan görs på intranätet under fliken Fortbildning, Programmering och datalogiskt tänkande. Glöm ej att bekräfta din anmälan inom 24 timmar.


  Informationstillfället är gratis!

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar