Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 26 oktober 2015

Tekniken i skolan - hur var det på konferensen? Foton, texter, presentationer m.m.

Vi var många från Norrköping som deltog i rikskonferensen Tekniken i skolan. Var du kanske en av dem som inte hade möjlighet att vara med? Nu kan du ta del av innehållet att ta del av på CETIS hemsida. Länken finns här: Tekniken i skolan 2015Jag vill speciellt tipsa om att läsa följande glimtar från konferensen:
Teknik på prov eller prov på teknik? Eva Hartell (lärare, fil. doktor, lektor Haninge kommun) om teknik och bedömning.

Att arbeta med tekniken drivkrafter i skolan Johan Svenningson (doktorand i Tekniken didaktik Linköpings universitet, lärare) om hur man kan jobba med teknikens drivkrafter i alla åldrar med flera exempel och tips.

Tekniken i arkitekturen Madeléne Beckman (museipedagog, Statens centrum för arkitektur och design, Arkdes) som bland annat berättar om varför samerna byggde hus utan hörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar