Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 30 november 2015

Baka bästa teknikbygget

Jag tror att det kommer byggas en hel del av pepparkaksdeg ute i skolorna och förskolorna under december, kanske både hus och andra konstruktioner. Passa på att vara med i Ny Tekniks pepparkakstävling med det ni bygger.

Regler (från nyteknik.se):
Skapelsen ska föreställa något tekniskt och i huvudsak bestå av pepparkaksdeg. Övriga komponenter ska vara ätbara: allt från lakritsremmar och salta pinnar till gelatinblad och sockerkristyr är tillåtet.


En privat bild från förra året när vi byggde hus med våra grannar,
men vi fuskade med färdigköpta byggsatser som ni ser...
Foto: C. Nordlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar