Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 2 november 2015

Teknik och fotboll i guldtider

Ingen har väl missat att vi numera heter Guldköping och att IFK blivit svenska mästare? Därför kommer också dagens blogginlägg vara fotbollsrelaterat. Och faktum är att jag i skrivande stund sitter på ett café i centrala Norrköping och bara fem meter ifrån mig vid ett annat bord sitter några av spelarna från IFK-Norrköping. Vilket sammanträffande!

Jag skulle vilja tipsa om en serie med webbaserade inslag som kallas "Under skalet" från Ny Teknik. För att ta reda på hur olika tekniska prylar funkar så skruvar man isär dem och tittar på hur de ser ut inuti. Detta visas i korta filmer på ungefär 10 minuter. Mest är det elektroniska prylar som spelkonsoler, 3D-skrivare och en flygande kamera, men i just det här avsnittet så är det en fotbollssko och en fotboll som undersöks i minsta detalj. Kanske kan det vara något att visa för dina elever och att knyta an till den fotbollsfeber som råder? Länken till klippet hittar du här.

Att kunna knyta an till aktuella händelser tycker jag är en av fördelarna med att undervisa i teknik - det finns ju dagligen nyheter med teknikanknytning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar