Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 12 juni 2014

Susanne Andersson-årets bästa Snilleblixtlärare!

Susanne "Sussie" Andersson på Rambodalsskolan är årets bästa Snilleblixtlärare. På skolavslutningen idag fick hon ta emot utmärkelsen och ett stipendium av Eva-Britt Petersson från Snilleblixtarna. Ett stort grattis till dig Sussie!  Så roligt att årets bästa lärare finns i Norrköpings kommun! Avslutningen på Rambodalsskolan bjöd också på tal av rektor Tony Eriksson och stämningsfull sång av alla elever, bla. Idas sommarvisa.
Här följer motiveringen:
”Styrelsen för Snilleblixtarna i Sverige har enhälligt beslutat utse Susanne Andersson, lärare på Rambodalsskolan, till Årets Snilleblixtlärare, inte enbart för att hon regelbundet och på ett föredömligt sätt låter sina elever arbeta med Snilleblixtarna i klassrummet, utan också för att hon helt ideellt lagt ner tid på fungera som en Snilleblixtaktör i Norrköping.

Susanne har hjälpt Snilleblixtarna i Sverige att informera och sprida kännedom och kunskap kring Snilleblixtkonceptet till både lärare och skolledning i syfte att kommunen skulle bli medlem i Snilleblixtarna och jobba med konceptet. Susanne har bl.a. bidragit med sin kunskap på en rektorsträff, hjälp till att arrangera och deltagit som kursledare i flera utbildningar för lärare samt tagit ansvar för att visa upp Snilleblixtkonceptet under Innovationsveckan, Vecka 45 i Norrköping. Under den veckan tog hon även emot massmedia och besök av politiker. Hon har också hjälpt till att uppvakta politiker för att informera om kommunens möjligheter att dra fördel av Snilleblixtkonceptet.

Styrelsen ser Susanne som en av Snilleblixtarnas riktiga eldsjälar som aldrig tvekar att ställa upp för det hon tror på. Susanne kommer att få emotta Diplom som Årets Snilleblixtlärare samt ett Stipendium under skolavslutningen den 12:e juni"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar