Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 4 juni 2014

Legorobotar på Borgsmoskolan


Idag kommer text och bilder från Petra Hasse på Borgsmoskolan. Där kan eleverna välja en av de olika profiler skolan erbjuder, och här får vi höra om robotprofilen. Det har varit 16 elever med, och gruppen har varit blandad med 7:or, 8:or och 9:or.


Vi har tagit "avslutningsfoto" med elevernas robotar. De har fått vara kreativa och konstruerat och programmerat på egen hand, utan beskrivning. Under läsåret har eleverna haft olika uppgifter de ska lösa och de har arbetat med uppgifterna i par. Arbetet med legorobotarna har varit mycket spännande det här läsåret och eleverna är mycket duktiga. De lär sig snabbt och vill hela tiden veta mera. Till hösten fortsätter vi arbetet och kommer att utveckla robotprofilen mera. En av bilderna visar hur eleverna sorterar sina lådor och kollar så att alla delar finns, något vi behöver göra för att kunna fortsätta bygga. Det har varit ett spännande och lärorikt första år!
Tack för att ni delade med er Borgsmoskolan! Vi vill gärna veta vad som händer på andra skolor och förskolor också! Hör av er till Charlotta.nordlof@edu.norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar