Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 11 juni 2014

VENUE Tanke- och kunskapsutbyte av erfarenhet och forskning inom förskola och skola

Bild lånad från http://blog.liu.se/lararrummet/page/4/
Vet du att Linköpings universitet har ett digitalt lärarrum? En plats för möten på nätet, som du hittar här: http://www.liu.se/uv/lararrummet?l=sv

Därifrån kan du klicka dig vidare till Venue, som är en sida där texter och artiklar om skola och förskola finns samlade. Jag vill tipsa om en läsvärd artikel om teknik i förskolan, skriven av Helene Elvstrand och Kristina Hellberg, båda lektorer på Liu. Artikeln handlar om hur pedagoger talar om teknik och vad som kännetecknar förskolan när det handlar om att erbjuda teknik. Artikeln hittar du här:
http://www.liu.se/uv/lararrummet/venue/pedagogers-tankar-om-teknik-i-forskolan?l=sv

Trevlig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar