Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 1 september 2014

Flört med historieläraren?

Idag fick jag bläddra i att magasin jag inte sett förut, nämligen Teknikhistoria. Teknikhistoria ges ut av Ny Teknik och utkommer med åtta nummer per år. Tidningen är kanske något att lägga ut i personalrummet som en liten flört till skolans historielärare, vilket förhoppningsvis kan resultera i ett givande samarbete mellan teknik- och historieämnet? Eller något att be skolbiblioteket köpa in som en resurs till eleverna? Eller helt enkelt en inspirationkälla till dig som teknikpedagog?Tidningen har också en egen flik på Ny Tekniks hemsida: http://www.nyteknik.se/teknikhistoria/ Teknikhistoria kan säkert vara användbar när du jobbar med att låta eleverna utveckla sin förmåga att "analysera drivkrafter bakom teknikutveckling och hur tekniken har förändrats över tid".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar