Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 9 september 2014

"Värdera konsekvenser av olika teknikval för individ, samhälle och miljö..."

Du känner säkert till tidningen Ny Teknik som kommer ut en gång i veckan. Tidningen har också en bra hemsida med artiklar om det senaste inom IT, bioteknik och industri m.m. Jag vill tipsa om en artikel som skulle kunna vara till hjälp när man jobbar med förmågan att "värdera konsekvenser av olika teknikval för individ, samhälle och miljö".
http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article3843266.ece
Den här artikeln handlar om dåliga arbetsförhållanden vid tillverkningen av smarta mobiltelefoner, om baksidan av vårt teknikanvändande. Artikeln skulle kunna leda till diskussioner om bl.a. arbetsförhållanden och etik.

 

1 kommentar:

  1. http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article3846247.ece
    Ytterligare en artikel från Ny Teknik om mobiltelefoner, men ur ett annat perspektiv. Är mobilen ett verktyg eller ett störande moment?

    SvaraRadera