Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 11 september 2014

Programmering på schemat år 2016...

...i Finland, för alla elever, från årskurs 1. Yle.se skriver om detta i den här artikeln (som är på svenska):http://svenska.yle.fi/artikel/2014/09/03/programmeringen-kommer-2016-ar-skolorna-redo
Skolbarnen och näringslivet är positiva, medan lärarna känner viss oro. Lärarna tänker på fortbildningen. Linda Mannila, forskare inom datavetenskapens didaktik och utbildningsteknologi vid Åbo Akademi säger att "Programmeringen är en allmänbildande grundkunskap".

Vad tror ni om det?

Redan idag jobbar en del lärare med programmering på tekniklektionerna här i Sverige. Det finns nybörjarappar och program som är lätta att komma igång med, tex Scratch.

Jobbar du eller någon du känner med programmering i för- eller grundskolan i Norrköping? Det skulle vara roligt att höra hur du jobbar och vad du gör med eleverna. Hör gärna av dig till mig eller lämna en kommentar här på bloggen, så kan vi gärna göra ett inlägg, och låta fler få ta del av hur man kan jobba med programmering!

/Lotta
Charlotta.nordlof@edu.norrkoping.seBlev du nyfiken på Scratch? Kolla på den här korta introduktionsfilmen (mindre än två minuter):Inga kommentarer:

Skicka en kommentar