Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 22 september 2014

Två teknikmöjligheter; intressanta föreläsningar och nya utvecklingsgrupper

Studiedagen den 9/10 bjuder på intressanta föreläsningar och uppstart av utvecklingsgrupper i Teknik och NO.

Föreläsningar i Teknik och NO
Elevernas vägar i den konstruerade världen - om teknikämnet i skolan
Claes Klasander, Föreståndare, Centrum för tekniken i skolan (CETIS), Linköpings universitet
Hur kan man tänka om teknikämnet så att det blir bra vandringar för eleverna genom teknikens landskap? Jag tänker tala lite om både hinder, återvändsgränder, fina utsikter och motorvägar i denna bildningsresa.

Visning i Domen 30 min + Ekoturen + Fika

Anders Jidesjö
Anders Jidesjö, lärare och forskare vid LiU, i naturvetenskapernas och teknikens didaktik. Jidesjö har arbetat med internationella studier om elevers prestationer, intressen och attityder. Idag är han internationell koordinator vid Oslo universitet för en större studie och är ledamot i nationella ref.grupper på skolverket kring PISA och TIMSS studierna. Han har precis genomfört en UNESCO rapport för Sveriges förberedelser inför FN konferensen för hållbar utveckling i Japan november 2014. Vidare har han arbetat med nationell skolutveckling inom skolutv.projektet KNUT med särskilt fokus på skolutveckling. I föredraget kommer han att inrikta uppmärksamheten mot frågor om skolutveckling, hur forskning kan möta erfarenhetsbaserad kunskap och åstadkomma utveckling som spelar roll, dvs som kommer eleverna till del och bidrar till utbildningens funktion.

Målgrupp: Lärare som undervisar i Teknik och/eller No i åk 1-9.

Utvecklingsgrupper i Teknik och NO
På eftermiddagen samma dag startar utvecklingsgrupper i Teknik och i NO. Klicka här för att läsa hela inbjudan. Grupperna kommer att träffas fyra gånger under läsåret, och syftet är att träffa kollegor från andra skolor, utbyta erfarenheter och att utvecklas tillsammans. En god möjlighet för dig att utveckla dig inom ditt ämne!

Anmäl dig till båda möjligheterna senast den 3/10 på kommunens intranät. Du hittar anmälan och mer info här.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar