Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 25 september 2014

Hur gör man? Det funkar!

Hur gör man en tandborste egentligen?
Bilden kommer från pixabay.com
För en tid sedan tipsade jag om barnprogrammet "Skräp", du hittar det blogginlägget här. Ett annat barnprogram från Sveriges television som också handlar om teknik är Hur gör man? som handlar om hur man tillverkar olika saker, tex i ett avsnitt om tandborstar. Intressant, enkelt och välgjort! Ett program som skulle kunna användas när man talar om tekniska system.


Ett annat bra program är Det funkar! där barn får skicka in en film med en uppfinning de själva har gjort. Programledare är Benjamin Beppe Singer från Hjärnkontoret.


Tänk så mycket bra barnprogram som görs i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar