Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 5 mars 2015

Skräpplockardagarna

Norrköpings Kommun deltar precis som förra året i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2014 deltog över 750 000 hjältar runt om i landet!

För skolor och förskolor i Norrköping är det Skräpplockardagarna vecka 17-18 som gäller. Ni anmäler er på www.hsr.se/2015 Sista anmälningsdag är 5 april för att ni ska hinna få gratis skräpplockarmaterial. Norrköpings kommun distribuerar materialet som består av gula sopsäckar, mindre gula soppåsar samt engångstatueringar.

 Var med i kampen mot skräpet ni också! Håll Sverige Rents skräpplockaraktiviteter är också ett bra tillfälle för skolor och förskolor att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Håll Sverige Rent har tagit fram pedagogiskt material som memory, häften med lekar och värderingsövningar, affischer, sagor, pyssel samt affischer och diplom som är gratis och finns att hämta här: http://www.hsr.se/skrapplockardagarna-i-skola-och-forskola/pedagogiskt-material
 

Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!
Anmäl er redan idag!

 

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till Malin Assargård som är kontaktperson för Skräpplockardagarna i Norrköpings kommun, via e-post malin.assargard@norrkoping.se eller telefon 0761-28 11 49.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar